V posledních se při provozu záchranných vozidel, jako jsou hasičské vozy a sanitky, zvyšuje význam údajů o počasí. Povětrnostní podmínky, jako je déšť, vítr a horko, často hrají důležitou roli při plánování a provádění hasičských a záchranných operací. Mobilní meteorologické stanice k tomu významně přispívají. Poskytují záchranářům databázi v reálném čase, která jim umožňuje činit fundovaná rozhodnutí a přijímat rychlá a účinná opatření v případě mimořádné události. Vhodné meteorologické stanice musí nabízet vysokou spolehlivost a dostupnost i v náročném prostředí těchto operací.

Nedávná úspěšná dodávka společnosti Thies Clima na vybavení více než 100 hasičských vozů "Clima Sensor US" opět potvrzuje vysoké nároky kladené na měřicí techniku při záchranných, hasičských, vyprošťovacích a ochranných operacích.

Desítky parametrů z jednoho zařízení

Meteorologická stanice THIES Clima Sensor US, zdokonalená pro integraci do vozidel, se svými funkcemi ideálně hodí do nejrůznějších vozových parků: Přístroj nabízí přesné měření relativní vlhkosti, okolní teploty, rychlosti a směru větru, barometrického tlaku, jasu, množství, intenzity a druhu srážek minimalistickém balení. Kromě toho jsou výstupem údaje, jako je pocitová teplota (Wind Chill) nebo index tepla. Přesné určení času, polohy a směru pomocí vestavěného GPS a magnetického kompasu umožňuje kompletní dokumentaci průběhu operace. Meteostanice má rozhraní RS485 a je k dispozici ve variantách ASCII, Modbus RTU a NMEA.

Rychlost větru i za jízdy!

TrueWind - Standard společnosti Thies Clima pro mobilní aplikace během jízdy: Pro určení skutečného větru se pomocí údajů GPS a magnetického kompasu určí rychlost a směr vozidla a odečte se od naměřené rychlosti a směru větru vzhledem k vozidlu.

Odolnost vůči nárazům, vibracím a nečistotám

Mobilní meteorologická stanice THIES Clima Sensor US plní požadavky záchranných služeb a hasičských sborů po celém světě. Dlouholeté zkušenosti s nepřetržitým provozem v téměř všech klimatických podmínkách, stejně jako prokázaná odolnost vůči nárazům, vibracím a znečištění umožnily, aby Clima Sensor US dozrála v robustní zařízení vhodné pro každodenní použití, které spolehlivě funguje i v průmyslovém prostředí. Jako sériové zařízení je rychlá dostupnost Clima Sensor US samozřejmostí, a to i při velkém množství. Přístroj je komplexně zdokumentován a snadno se instaluje. Součástí výrobního programu jsou vhodné adaptéry a příslušenství.

Speciální funkce: Integrace protokolu NMEA, automatická korekce severu pomocí magnetického kompasu a výpočet True Wind činí meteostanici ještě funkčnější a uživatelsky přívětivější. Podrobná a přesná detekce srážek (včetně krupobití) a absence falešně pozitivních srážkových výstupů jsou dalšími jedinečnými prodejními výhodami.

Zájímá Vás tento produkt? Napište nám →